Рецепти закарпатської кухні

Плов з грибами

160 г сушених грибів
200 г рису
200 г цибулі ріпчастої
120 г олії
100 г моркви, 60 г томату-пюре, сіль – за смаком. Промиті гриби замочують на 3 год., потім варять у тій самій воді до готовності. Цибулю дрібно нарізають, моркву hs;enm cnhe;rj., все обсмажують на олії. Відварені гриби нарізають грубою соломкою, обсмажують на олії. Додають пасеровані цибулю та моркву, томат-пюре невелику кількість процідженого грибного бульйону, кладуть перебраний промитий рис, солять і тушкують під кришкою до готовності. Подають на стіл гарячим.

Рулет картопляний з грибами

4 кг картоплі, 8 яєць
12 ст. ложок борошна, 12 ст. ложок сухарів молотих
120 г смальцю, 8 ст. ложок сметани;
для фаршу: 160 г сушених грибів, 120 г цибулі ріпчастої, 1 сире яйце, зелень петрушки, спеції: сіль, перець чорний мелений – за смаком
Обчищену картоплю відварюють і перетирають крізь сито, додають сирі яйця (7 шт.), борошно і добре вимішують. Потім його кладуть на мокру марлю
(рушник) шаром завтовшки 2-3 см, краї підрівнюють. На середину викладають фарш. За допомогою марлі або рушника формують рулет і перекладають на змащений жиром лист швом вниз, змащують збитим яйцем, посипають сухарями і смажать у духовці до готовності.
Для приготування фаршу: відварені (свіжі або сушені) гриби дрібно січуть і смажать, додаючи цибулю та зелень петрушки, солять, перчать і додають сире яйце, добре все перемішують.
Подають гарячим, нарізаючи на скибки. Поливають сметаною, окремо подають кисле молоко чи кефір.

Голубці з грибами пісні

1 білокачанна капуста середніх розмірів
1 склянка сушених грибів
100-200 г шампіньйонів
1, 5 склянки рису
1 цибулина
олія, сіль, перець чорний

З капусти вирізати качан, промити і помістити в окріп на 5-10 хвилин. Потім голівку розібрати на окремі листки, зрізати з них товсті прожилки, якщо треба, легенько відбити ручкою ножа або дерев’яною товкачкою. Відварити сухі гриби до м’якості, зцідити, грибний бульйон відкласти вбік. Шампіньйони потушкувати на олії, і разом з сухими грибами та цибулиною пропустити через м’ясорубку. Рис промити, залишити на 15-20 хвилин у теплій воді, потім процідити і додати у фарш, приправити сіллю та перцем і добре перемішати. На підготовлені листочки капусти покласти фарш і загорнути у вигляді рулетів чи конвертиків. На дно казана або товстостінної каструлі помістити кілька капустяних листочків, на них тісно укласти голубці, залити все гарячим грибним бульйоном, накрити кришкою і на дуже повільному вогні тушкувати до готовності.

http://www.kolyba.org.ua/

Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine