НАРОДНА МЕДИЦИНА


Виведення солей

Використовують відвари рослин і соки. Восени запасти товсті частини коріння соняшнику, зрізавши волохаті корінці, обмивши і висушивши сировину. Перед вживанням роздрібнити корінь на дрібні шматочки розміром з квасолину і кип'ятити 1-2 хвилини в емальованому чайнику.

Рецепт.На 3 л води береться 1 стакан коріння. Чай необхідно випити за 2-3 дні. Потім це ж коріння знов кип'ятити в тому ж об'ємі води 5 хвилин і випити за 2-3 дні. Потім третій раз кип'ятити це ж коріння в тому ж об'ємі води 10-15 хвилин і також випити за 2-3 дні. Закінчивши пити чай з першою порцією, приступити до наступної, і так протягом 1-2 місяців. Солі починають виводитися після 2 тижнів від початку курсу. Всього їх у дорослої людини виводиться з сечею до 2-3 кг При вживанні сподіваючись з соняшнику не можна є гострі, кислі і солоні блюда і оцти. Їжа повинна бути переважно рослинна.

Добре розчиняють солі також чай із споришу (горець пташиний, травичка-мурава), польового хвоща, кавунових кірок, гарбузових хвостів, толокнянки, шабельника болотного. Приготування трав'яного чаю: 1 столову ложку залити стаканом кип'ятку, потримати 15 хвилин на водяній лазні, наполягти 45 хвилин, зберігати в холодильнику, пити по 2 ковтки 3 рази на день.

Сік чорної редьки добре розчиняє мінерали в жовчних протоках і жовчному міхурі, нирках, сечовому міхурі: 10 кг бульб звільнити від дрібних корінців, обмити і, не очищаючи від шкірки, приготувати з них сік. Що вийшли 3 л соку зберігати в холодильнику, а макуху перемішати з медом або (в крайньому випадку) з цукром - на 1 кг макухи 300 г меду або 500 г цукру. Суміш зберігати в теплі в банках під пресом, щоб не було цвілі.

Сік пити по 1 чайній ложці через 1 годину після їжі. Якщо болю в печінці не буде, то дозу збільшити поступово від 1 столової ложки до 0,5 стакана. При значному болі (її викликають мінерали, що виходять) необхідно на область печінки покласти водяну грілку. Якщо біль терпимий, то процедури продовжувати до тих пір, поки не кінчиться сік. Протягом курсу уникати гострих і кислих продуктів.
Коли сік закінчиться, необхідно під час їжі вживати по 1- 3 столових ложки макухи до тих пір, поки і він не закінчиться.

Розчиняють солі і інші рослини: соки коріння петрушки, хріну, листя мати-й-мачухи (особливо добре очищаються нирки), цикорію, ріпи, відвар листя брусниці (очищаються стінки судин, печінка і нирки), а також куряча, качина, гусяча і індюшачья жовч. Максимальна разова доза жовчі не повинна перевищувати 20-50 крапель (через 30-50 хвилин після їжі). На сеанс лікування зазвичай йде 5-10 жовчних міхурів.
Для інтенсифікації процесів виведення шлаків з організму рекомендується вживати також кавуни, дині, груші, салат, кріп, суницю, журавлину, агрус. Для виведення з організму токсичних речовин застосовується порошок з висушеного коріння кульбаби. Зі всіх видів овочів тільки редька, хрін і дайкон (японська редька-редиска - основна овочева культура, що входить до складу щоденного раціону кожного японця) здатні очищати печінку і нирки і навіть розчиняти камені.

Хороше загальне очищення організму від токсинів і отрут відбувається при вживанні соків картоплі, моркви і буряка в співвідношенні 3:3:1.

Чорна редька чи не найкращий і найпростіший засіб для очищення організму.

Рецепт. Три кілограми чорної редьки ретельно промити, натерти на велику тертушку, засипати трьома склянками цукру і настояти три дні. Утворений сік відцідити, перелити до пляшок і зберігати у холодильнику. Змішувати по одній чайній ложці соку чорної редьки, яблучного оцту, соняшникової олії і випивати один раз на добу – на ніч. Варто також зробити компрес на ділянку печінки, оскільки можуть зрушитися камені у жовчному міхурі. Пити таку суміш три тижні без перерви.

Зібраний урожай соняшників, але в землі залишилися корені. Не викидайте цей дарунок природи. Його можна використати для виведення солей з організму.

Рецепт. Корені старанно вимити, подрібнити, одну ст. ложку сировини залити півлітра води, проварити 10 хв., процідити. Пити маленькими ковтками протягом дня.

Колись, у давнину, люди похилого віку купалися у відварі коріння та стебел соняшників, якщо боліли суглоби. Нині цей спосіб не застарів. Користуйтесь ним на здоров'я.

Якщо навесні я раджу їсти борщ з кропивою, то восени на столі має бути борщ, наш, традиційний український, з усіма видами спецій, не лише, скажімо, зелень кропу, петрушки, селери, але й цмин, перець, лавровий лист і т.д.

Рецепт. Якщо після їди у вас з'явилося відчуття здуття кишківника, змішайте у рівних пропорціях перемелений цмин, сушений кріп, лаврове листя і вживайте по пів чайної ложечки після їжі.

Лаврове листя можна застосовувати не лише у вигляді цілого листочка, вкинутого у бульйон. Спробуйте подрібнити листя на кавомолці та посипати ним хліб з маслом або будь-які готові страви. Можна приготувати і таку суміш.

Рецепт. 50 г морської солі, 100 г лаврового листя, стільки ж насіння кропу змолоти на кавомолці, викласти до сільнички та приправляти страви.

Така суміш благодійно впливає на шлунок, підшлункову залозу, очищує судини. Лаврове листя сприяє виведенню солей з організму, розсмоктуванню каменів.

У вас постійна втома, "крутиться" голова, лікарі діагностують – понижений рівень гемоглобіну! Окрім інших засобів, дійовим є наш всюдисущий, рідний столовий бурячок – надто ж квас з нього. Рецепт приготування такого напою колись мала кожна українська родина, а нині ця традиція, на жаль, утрачена.

Рецепт. Столовий буряк почистити, порізати великими шматками, щільно вкласти в трилітрову банку. Додати по одній ст. ложці солі та цукру, залити окропом, настоювати три дні, процідити. Зберігати на холоді. Пити по півсклянки тричі на день.

Останнім часом особливої популярності набули рецепти з використанням натуральних вин. За правилами натуропатії, у теплу пору року слід готувати відвари та настоянки на білому вині, в холодну – на червоному. Мій наступний рецепт – для поліпшення формули крові.

Рецепт. Візьміть керамічний або емальований посуд об'ємом два літри. Відміряйте півлітра червоного вина типу "кагор", по одній склянці соку моркви та буряка, додайте 200 г гречаного меду і дев'ять розтертих волоських горіхів. Усе змішайте і тримайте у духовці 30 хв. на малому вогні. Розлийте суміш до 200-грамових баночок і поставте їх у прохолодне місце. Протягом дня маєте з'їдати-випивати по одній такій баночці суміші та запивати чаєм з трав, пелюстки яких мають червонясте забарвлення. Термін лікування – один місяць.

З настанням осінньої прохолоди у багатьох людей нахолоняють, а то й мерзнуть руки і ноги. І на цей випадок є поміч.

Рецепт. Натерти на тертушці 200 г хрону, розтовкти у ступці 100 г волоських горіхів, додати 200 г меду. Ретельно перемішати. Вживати через кожні дві години по одній ст. ложці, запиваючи зеленим чаєм або відваром буркуну.

Осінь – чудова пора для зміцнення кісток, особливо тим, хто страждає на остеохондроз. Не безвихідь. Рекомендую за цієї біди таку дієту.

Рецепт. Протягом тижня їжте морквяний салат. Коренеплоди середнього розміру слід натерти на дрібній тертушці, змастіть будь-якою олією, додайте лимонний сік. Можете додати ананас або родзинки.

За сім днів очищується печінка, поліпшується зір, починає краще функціонувати щитовидна залоза. Після цього зробіть триденну перерву. В цей час вживайте овочевий калієвий бульйон.

Рецепт. Візьміть один корінь петрушки, один корінь селери, три нечищені, але ретельно вимиті картоплини, дві морквини, один буряк у шкірці, трохи квасолі, шматок гарбуза, цибулю, часник, кріп. Цей овочевий збір нарізати шматочками, закласти до каструлі, залити чистою водою, варити 30-40 хв. під кришкою на малому вогні. Процідити, додати сухі спеції, пити невеликими порціями протягом дня. З проварених овочів можна зробити пюре, заправивши його рослинною олією.

Осінь відома не лише чарівними сонячними днями, але й набридливими дощами, вітрами, холодом. Хочеш-не-хочеш, але доводиться згадувати про застуди, особливо – бронхіт. Він нерідко є наслідком осіннього переохолодження. Аби надійно і без наслідків позбавитися мокрот, двічі на день робіть гірчичний компрес, який глибоко прогріває та швидко знімає кашель.

Рецепт. 100 г сухої гірчиці змішати з 50 г житнього борошна (якщо такого немає, згодиться будь-яке), додати три ст. ложки меду, три ст. ложки горілки та стільки ж рослинної олії. Суміш густиною має нагадувати сметану, отож можна додати трохи теплої води. Нанести суміш на марлю, прикласти на ділянку бронхів, але подалі від серця. Тримати 20 хв.

Раджу для лікування бронхів пити трави, які стимулюють функцію печінки. До раціону вводити сік моркви, багато сирих овочів, обов'язково пити калієвий бульйон. Бажано повністю усунути з раціону їжу з високим вмістом крохмалю та білків до повного одужання.

Якщо кашель набув хронічних ознак, дуже добре діє така ось суміш:

Рецепт. 100 г живиці (соснова смола) залити одним літром оливкової олії, варити на водяній бані поки смола повністю розчиниться. У теплому вигляді рідину профільтрувати. Додати одну склянку меду. Ретельно перемішати. Вживати по одній ст. ложці, запиваючи відваром кореня малини (одну ст. ложку кореня залити 300 мл води, варити 10 хв.).

Поступово варто змінити дієту, бажано перейти на вегетаріанство. Перед сном робити компреси на ділянку печінки з теплого домашнього сиру або глини, їх можна залишати на всю ніч. На груди можна класти компреси з відвареної картоплі або прогрітих висівок.

І неміч, люди добрі, відступить, або, дай Боже, і зовсім не відвідає вас.

Будьте здорові!

Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine