Розвиток туризму на Воловеччині

У березні місяці у Воловці відбувся семінар з розвитку туристичної галузі у районі.

Воловецький район Закарпатської області є ключовим у розвитку туризму Закарпаття, адже, саме м. Воловець є першим містом, яке зустрічає туристів. А вже з вкзалу, вони можуть обрати свій подальший рух.

Організаторами проведення семінару виступили Воловецька РДА, кафедра туризму УжНУ, Туристичний інформаційний центр Закарпаття.

Участь у семінарі прийняли представники індустрії туризму Воловецького району, директори турбаз, готелів, агросадиб, викладачі кафедри туризму УжНУ, КНТУ, Туристична Агенція "Парус", системи інтернет бронювання Rest4u, Турінформ Закарпаття", семінар пройшов на базі мілітарі готелю "Грінгофф".

Як відзначив заступник голови Воловецької РДА, пан. Панасович В.В. районна адміністрація розробила ряд програм, з конкретними туристичними продуктами, які сприятимуть популяризації іміджу краю. Насамперед мова йде про відродження іміджу району, як центру спортивного та активного туризму. Адже, з Волівця починаються пішохідні маршрути по гірським стежкам Карпат, в районі відбуваються ряд спортивних подій національного рівня, зокрема змагання парапланеристів, вело-орієнтування.

У свою чергу, завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор закликав усіх власників турбаз, готельно-ресторанних підприємств Воловецького району розробити програму покращення якості послуг, підвищення кваліфікації працівників підприємств сфери обслуговування, і при потребі, організувати у районі спеціалізовані професійні курси. Окремим напрямом, який погодились сторони розвивати, стане програма розробки тематичних видів туризму, орієнтованих під власників агросадиб, турбаз, готелів, ресторанів, зокрема:

- спортивний туризм;

- відродження народних промислів та ремесел;

- краєзнавчий та пізнавальний туризм Воловеччини;

- Мілітарі туризм на основі об'єктів оборонної системи "Лінія Арпада";

- ностальгічний туризм;

- приватні музеї;

- фестивальний та подієвий туризм

Окремою презентацією, Федір Шандор представив ідею створення туристського бренду "Карпати" та місця Закарпаття у його складовій. Вперше, ідею створення даного бренду, було озвучено минулого року у м. Ужгороді на міжнародній конференції присвячену розвитку туризму на базі замків Закарпаття, і вже сьогодні є домовленість між деякими країнами Карпатського регіону про проведення міжнародної конференції знову ж таки у травні 2010 року, з метою представлення власного бачення, формування пріоритетів та перспектив, що об'єднує регіон.

Закарпаття цікавить українського туриста, але існують певні труднощі у співпраці між туристичними підприємствами та готелями, турбазами - повідомила керівник Туристичної Агенції "Парус" Жизномирська Наталія. Нерідко буває так, що ті ж перевізники можуть змінювати ціну, адже транспортна складова у Закарпатті є вагомою, переїзди між об'єктами забирають багато часу, тому перевізники цим користуються, як результат при плануванні, багато туристичних підприємств віддають перевагу сусіднім областям. Окремо слід зазначити політику ціноутворення на номерний фонд, послуги харчування, котра не відповідає реальним умовам., і тіж директори можуть змінювати ціни. Тому дуже часто відпочивати на Закарпатті стає дорого, оскільки посередники часто просто дурять директорів готелів, закладаючи свою націнку, а якість послуг залишається низькою. Низький рівень компетентності менеджерів, незнання свого власного турпродукту знижує рівень конкурентноздатності Закарпаття на ринку туристичних послуг України.

Як повідомив керівник "Турінформ Закарпаття" Олександр Коваль, під час семінару попередньо домовлено про створення мережі партнерства з підтримки розвитку туризму Воловецького району, куди увійдуть представники районної влади, органів місцевого самоврядування, власники підприємств індустрії туризму, науковці кафедри туризму УжНУ, КНТУ, Туристичний інформаційний центр Закарпаття, туристичних підприємств, які працюють на внутрішній туризм Закарпаття, протягом березня та квітня 2010 року буде розроблено програму та план роботи сторін.

Запрошуємо усіх зацікавлених приєднатись до розвитку туризму Воловецького району, пропозиції та листи надсилайте на адресу office@tourinform.org.ua

"Турінформ Закарпаття"
http://tourinform.org.ua/uk/the-news/364-volovecj-touism

Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine