Рецепти закарпатської кухні


Гомбовці


Свіжий сир добре протирають , додають манну крупу , цукор та яйця . Все добре перемішують , щоб не було грудок , і залишають на 15-20 хв. хвилин для набубнявіння .

З підготовленої сиркової маси роблять кульки діаметром 4-5 см і варять в підсоленій воді під кришкою , поки вони не піднімуться на поверхню .
Поки гомбовці варяться , окремо підсмажують в жиру сухарі до золотистого кольору і додають до них вершкове масло та цукор .
Зварені гомбовці вибирають шумів у друшляк , щоб стекла вода , перекладають у підігрітий таріль , зверху посипають підсмаженими з маслом сухарями і поливають нехолодною сметаною.Подають горячими по 3 шт. на порцію .
Продукти : сир 131 г , крупа манна 40 г , яйце 1/2 шт. , цукор-пісок 17 г , сухарі паніровочні 13 г , масло вершкове 27 г , сметана 40 г .

Голубці по-закарпатськи

З головок обчищеної капусти вирізають качани так, щоб листки не розсипалися. Капусту кладуть у каструлю з підсоленим кип'ятком і варять на слабому вогні кілька хвилин, потім воду сціджують. Коли головка охолоне, з неї відокремлюють листя і з кожного зрізують товсті прожилки.
З свинини нарізають тоненьки шматки, відбивають солять і посипають чорний меленим перцем. На лист капусти кладуть відбите м'ясо, підсмажену в смальцю цибулю і загортають рулетиком.
Дно каструлі вистелюють листям капусти, укладають голубці, прикривають капустою, заливають підсоленим кип'ятком і варять на слабому вогні до готовності.
Окремо готують соус з сметаною, добре змішаною з пшеничним борошном, томатом-пюре, вілвареними і дрібно насіченими грибами та грибним відваром. Цим соусом заливають голубці, ставлять у гарячу духовку на 30-40 хв. для тушкування.
Готові голубці подають гарячими з соусом, в якому вони тушкувалися.
Продукти на 1 порцію: капуста білоголовкова 220 г, свинина 130 г, смалець 15 г, сметана 100 г, борошно 5 г, томат-пюре 10 г, гриби сушені 5 г, грибний відвар 15 г, сіль 4 г.

Рокот-кромплі

Картоплини відварюють у шкірці в підсоленій воді до готовності, охолоджують, потім обчищають, ріжуть кружальцями.
На змащений сиром лист з високами бортами або у змащений сотейник кладуть шарами нарізані кружальцями картоплю, потім яйця, потім ковбасу, солять і посипають чорним і червоним меленим перцем.У такій послідовності і наступні шари. Верхнім шаром повинна бути картопля, яку заливають розтопленим смальцем та сметаною, кладуть у розігріту духовку і запікають до готовності, щоб картопля зверху стала румяною.
Продукти на 1 порцію: картопля 190 г, яйце 1 шт., ковбаса напівкопчена 30 г, смалець 25 г, сметан 30 г, сіль 3 г, перець чорний 0,05 г, перець червоний 0,05 г.





Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine