Святкування Дня Перемоги у Воловці

Під звуки духового оркестру Нижньоворітської школи – інтернату центральною вулицею селища урочистою ходою пройшли ветерани Великої Вітчизняної війни, представники районної державної адміністрації та районної ради, установ та організацій райцентру, трудових колективів. Святкова колона піднялася до меморіального кладовища.

Відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам"ятника Невідомому солдату та могил меморіалу.

Далі відбувся мітинг – реквієм, у якому взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни Заяць П.М., Грига М.І., Рогов Є.С., Омельченко Ф.М., Урдинець М.Ф., Королевич І.В., Кобрин С.І., голови Воловецької РДА Реблян М.М., районної ради Биркович О.І., селищної ради Яремчук М.М. Представники влади у своїх виступах вітали ветеранів з цим великим і світлим Днем Перемоги. Зокрема, голова РДА М.М.Реблян сказав, що звертаючись до минулого, до тривожної юності батьків і дідів, ми повніше осягаємо ціну сьогодення, захоплюємося продемонстрованими в ту грізну добу найвищими громадянськими рисами і чеснотами - любов"ю до Вітчизни, мужністю і вірністю обов"язкові. Своїм незгасним прикладом воєнне покоління простягає руку нащадкам та наступникам, закликає і вчить віддано служити Батьківщині. Закони природи невблаганні, дедалі менше стає серед нас учасників Великої Вітчизняної війни. Михайло Михайлович від себе особсто і від державної адміністрації привітав з 63 річницею Перемоги Заяця Петра Васильовича із Завадки, Омельченка Федора Максимовича із Гукливого, Кудрявцеву Ганну Петрівну, Вайдича Михайла Михайловича із Нижніх Воріт, Чорнея Івана Івановича з Перехресного, Пасічника Зіновія Івановича із Тишова, Кобрина Степана Івановича із Верхніх Воріт, Григу Михайла Івановича, Матолу Андрія Андрійовича із Лазів, Урдинця Михайла Федоровича, Рогова Євгена Сергійовича, Мікк Юрія Францевича, Королевича Івана Васильовича, Долгушеву Олександру Денисівну, Шікута Йосипа Феліксовича, Мадяра Юрія Федоровича, Бецу Івана Олексійовича, Могіша Василя Васильовича, Лопіта Михайла Федоровича з Воловця. Голова РДА наголосив, що пройдуть деситиліття і століття, але прийдешні покоління завжди пишатимуться Вашим великим подвигом, мужністю, відвагою і патріотизмом, а влада докладе максимум зусиль, щоб не обділяти теплом та увагою, уберігати від моральних кривд та матеріальних нестатків кожного ветерана.

Від імені ветеранів виступив Омельченко Ф.М., який розповів про нелегкі воєнні будні та виснажливі бої, в яких приймав участь. Усі присутні вшанували загиблих вояків хвилиною мовчання.

Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближали ось ці посивілі ветерани, які стоять зараз на цьому мітингу, змахуючи непрошену сльозу. Їм важко було тоді, але їм не легко і сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими, хто не вернувся з війни, і перед тими, кому пощастило пройти через криваві битви і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше залишається їх в життєвому строю. Даються в знаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Але хочеться їм побажати міцного здоровя, і щастя, добра, бадьорості духу і благополуччя!

З Днем Перемоги, з святом Вас, дорогі ветерани!!!!

Буяють мирно квіти на могилах,

До сонця красного метелики летять.

А ті, кому війна зламала крила,

Священним вічним сном в могилах сплять.

Фото з мітингу













Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine