На Верецькому перевалі буде споруджено пам’ятник Карпатським Січовикам

15 березня, у краї відзначили 69-ту річницю Карпатської України. Суботнього ранку на Верецький перевал з»їхалося чимало людей, щоб вшанувати пам»ять розстріляних у 1939 році Карпатських Січових стрільців.

Об 11 год. розпочався урочистий мітинг з нагоди освячення місця та каменя під будівництво пам’ятника загиблим. На мітингу були присутні заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик, заступник голови облради Михайло Мартин, начальник управляння культури ОДА Юрій Глеба, скульптор Степан Шолтес, голови Воловецької райдержадміністрації Михайло Реблян та Сколівської Ігор Свистун, голова райради Олександр Биркович, лідери обласних організацій політичних партій, представники громадськості Воловеччини та Львіської області.

Перед присутніми виступили голова Воловецької РДА Михайло Реблян, заступник голови облради Михайло Мартин, голова райради Олександр Биркович, голова Сколівської РДА Ігор Свистун, заступник директора Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст..Тамара Головко.

Присутні вшанували пам»ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Священники отець Мирослав Рябінчак та отець Василь Кондрич провели богослужіння та освятили місце і камінь, з якого почнеться будівництво пам’ятника. Керівники району та області поклали квіти до підніжжя освяченого каменя.

Далі вихованці Центру позашкільної роботи та дитячої творчості прочитали вірш –реквієм, який написала спеціально для цієї події логопед відділу освіти Магдалина Волошин.

У виконанні народного чоловічого вокального ансамблю «Голоси Карпат» та жіночого вокального тріо районного Будинку культури прозвучали пісні Січових стрільців.

Виступ заступника голови облради Михайла Мартина
Освячення каменя
Виступ заступника директора Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст Тамари Головко
Вихованці Центру читають вірш-реквієм "Карпатьскі січовики"
Звучать пісні січових стрільців

Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine