День скорботи у Воловці

День пам’яті жертв голодомору відбувся у Воловці

З метою вшанування пам’яті жертв та постраждалих від голодоморів в Україні у районному цетрі Воловець сьогодні, 24 листопада пройшов День скорботи.

Розпорядження про організацію відповідних заходів підписав голова районної державної адміністрації Михайло Реблян.

Сьогодні у селищі було приспущено Державний Прапор України, обмежено проведення розважальних заходів.

Центральною подією став мітинг-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів. Він відбувся у Воловці 0 16.00 год. біля каплички Діви Марії. Керівники району та представники громадськості Воловеччини поклали траурні вінки і квіти., запалили поминальні свічки. У мітингу взяли участь голова селищної ради Михайло Яремчук, камерний хор районного будинку культури. Перед присутніми виступила Галина Йосипівна Мікк, яка пережила це страшне лихо у Харківській області. Вона розповіла про свої дитячі спомини, ( їй тоді виповнилось тільки 8 років) і про той період, коли люди пухли і вмирала від голоду. Її дитяча пам’ ять зафіксувала страшні моменти, які вона ніколи не забуде. Пам’ять про загиблих від голодоморів було вшановано хвилиною мовчання. На цей час на вулицях селища було призупинено рух транспорту і пролунали траурні сигнали.

25 листопада в усіх церквах селища відбудеться панахида за загиблими від голодоморів. Такі ж поминальні богослужіння за жертвами голодоморів проведуть і інші релігійні громади району.

Після мітинну розпочалась громадська акція „Запали свічку”.

У навчальних закладах району сьогодні пройшли скорботні заходи та тематичні виховні години, виставки тощо. Ми не повинні забувати, і наші діти повинні пам’ятати, що від Голодомору вмерло українців більше, ніж під час Великої Вітчизняної війни.

Фото з мітингу у Воловці.












Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine