Лечо


Стручки свіжого м'ясистого солодкого перцю начищають, видаляють серцевину разом з насіннями й нарізають широкими смужками. Якщо попадеться гіркий перець, зрізують, і внутрішні прожилки й ошпарюють. Свіжі помідори обчищають від плодоніжок, промивають і нарізають четвертинками. Лук чистять, розріжуть уздовж на половинки й нарізають півкільцями.
У каструлю з розігрітим смальцем або підсмаженим нарізаним дрібним кубиками копченим салом, додають нарізаний лук і підрум'янюють до світло - коричневого кольору, вкладуть ледве -ледве червоного меленого солодкого перцю й швидко розмішують.
Відразу після цей лук поєднують із нарізаним солодким перцем і тушують у плині 5-10 хвилин на сильному вогні. Потім додають нарізані помідори, солять і тушують на середньому вогні до готовності. Наприкінці тушкования додають сирі яйця, перемішують до рівномірного розміщення компонентів у масі й загустения яєць.
Лечо можна готовити без яєць, з ковбасою. У такому випадку під час тушкования овочів додають обчищену від шкірки й нарізану соломкою напівкопчену ковбасу.
Витрати продуктів на одну порцію: перець солодкий свіжий 154 гр., помідори свіжі 168 гр., лук 143 гр., смалець або сало копчене 30гр., яйце 1 шт., або ковбаса напівкопчена 31 гр., сіль 3 гр., перець червоний мелений 0,03 гр.
Лечо без яйця й ковбаси використають як приправу або як овочевий напівфабрикат для готування інших блюд.

Святкування Дня молоді у Воловці

Радісне свято для юні Воловеччини, яка була головною дійовою особою, відбулося 28 червня у гірському селищі Воловець. Для молоді лунали слова привітань від голови райдержадміністрації Михайла Івановича Ребляна, голови районної ради Мирослава Васильовича Щербея, селищного голови Михайла Михайловича Яремчука. Керівники владних структур вручили кращим фахівцям грамоти від районної ради і райдержадміністрації.

Силами молодих аматорів мистецтва Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. районного Будинку культури підготовлено чудову концертну програму, яка складалася з двох відділень.

Прихильники і шанувальники пісні спробували свої таланти в конкурсі «Караоке», вміло організованому працівниками культури.

Для любителів спортивних змагань відбулися турніри з футболу, шашок, шахмат, а для любителів повеселитися і позмагатися в ерудиції, спритності, танцях – розважальні ігри та конкурси.

Численних гостей свята гостинно пригощали кафе під відкритим небом, пропонуючи смачні страви закарпатської, української та венгерської кухні.

Урочисте, радісне свято зібрало на стадіоні, де проходило масове дійство, представників різник поколінь.

Реклама, оголошення

Шановні волівчани!
Тут може бути ваша реклама чи оголошення. Пишіть нам на e-mail : cevolovets@blogspot.com

Volovets, Transcarpathian Region, Ukraine