Салат по-закарпатському
Склад: 300 г в'яленої вирізки, 170 г окосту, 3 картоплини, 200 г зеленого горошку, 2 - 3 солоних огірки, 2 морквини, 2 яйця, 150 г майонезу, сіль, зелень. Для 1 кг вирізки: 50 г солі, 5 горошин чорного перцю, 50 г аджики, 30 г меленого червоного перцю, 50 г часнику
Приготування: Солоні огірки, відварені картоплю, моркву та варені яйця, окіст нарізують дрібними шматочками, додають зелений горошок, майонез, сіль і старанно перемішують. Підготовлений салат укладають гіркою на блюдо або в салатник, навколо обкладають тонко нарізаними шматочками в'яленого м'яса, прикрашають яйцем, овочами, зеленню. Приготування в'яленої вирізки. Яловичу вирізку зачищають, кожний кусок натирають сіллю з чорним перцем, укладають в емальовану посудину, ставлять на 10-12 днів у прохолодне місце, щодня перевертаючи. Просолену вирізку підвішують у провітрюваному приміщенні для підсихання. Після того, як на поверхні утвориться суха кірочка, кожний кусок обмазують сумішшю аджики, часнику та червоного перцю, повторюючи цю операцію 3 - 4 рази протягом 10 - 12 днів.